tan malaka

tan malaka

kalau sudi jadi pengikut add kt sini

Khamis, 26 April 2012

[Video] Sekumpulan Lelaki Dakwa Ahli Tiga Line "Serang" Kedai Kereta Terpakai Bersama Wartawan dan PelangganSerang, ugut, selongkar, rampas...

Mungkin ada pelanggan kedai pengedar kereta terpakai ini yang tidak berpuas hati, mungkin ada elemen penipuan yang dikaitkan dengan kedai itu. Pelanggan tersebut kemudiannya meminta bantuan sekumpulan lelaki untuk menuntut duit dan sebagainya.

Andaian saya sahaja.

Menurut laporan MKShe (Pengarah Syarikat) said another man, who identified himself as a ‘Tiga Line' member, forced her to produce a letter saying that the company owed its customers RM200,000 in deposits and for the money to be repaid to the customers present, with the balance to the gang for "services rendered".

About seven customers then came to collect their deposits, and the company director said some of them claimed more than the deposits they had made and some even claimed twice.
Sambung di sini.

Berdasarkan penjelasan pengarah syarikat, mungkin andaian saya itu ada benarnya.

Yang menariknya, pengarah syarikat itu mendakwa (dapat dilihat dengan jelas dalam CCTV) ada dua orang wartawan turut serta dalam kumpulan itu. Siapa dan akhbar mana yang diwakili mereka? Bilakah akhbar itu akan menyiarkan berita "serangan" tersebut?


P/s: Malaysia negara paling selamat di Asia Tenggara?
Tiada ulasan:

Catat Ulasan