tan malaka

tan malaka

kalau sudi jadi pengikut add kt sini

Ahad, 2 Disember 2012

Himpunan Kebangkitan Rakyat Johor Gagal..Himpunan Kebangkitan Rakyat Negeri Johor gagal.. Hanya sedikit yang hadir, ramai lebih suka tengok bola lagi daripada mendengar pemimpin Pakatan Rakyat berucap.


Mungkin itu berita yang akan dikeluarkan oleh media pencacai Umno. Namun realitinya, Umno Johor pasti pening kepala. Himpunan ini telah berjaya menarik ribuan.. tak percaya.. baca berita di bawah ni..Ribuan di Himpunan Kebangkitan Rakyat Johor
BATU PAHAT: Ribuan rakyat Johor kini memenuhi Dataran Rakyat, Parit Haji Salleh Ros, Parit Raja, di sini sempena Himpunan Kebangkitan Rakyat Negeri Johor malam ini.

Biarpun program malam ini bertembung dengan siaran langsung bola sepak piala AFF Suzuki 2012 antara Malaysia dengan Indonesia, namun kehadiran yang ramai malam ini menunjukkan semangat perubahan politik rakyat negeri ini.
(Gambar: Mohamad Sabu menerima limau sebagai gimik perasmian.)
Program malam ini bermula dengan ucapan wakil-wakil badan bukan kerajaan NGO yang memperjuangkan hak rakyat.


Ianya termasuk NGO Anti-PPSMI, Jawatankuasa Kempen Anti Saman Ekor (Kase), Gerakan Mansuh ISA (GMI), Hak Air Untuk Semua (Haus), Gabungan Menuntut Royalti Kelantan 'R', Persatuan Anak Peneroka Felda (Anak), Gabungan menuntut Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih), NGO Pengerang, serta NGO alam sekitar dan Anti Lynas.


Pada malam ini Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang, Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim serta Penasihat DAP, Lim Kit Siang dijangka hadir.


Mereka dijangka memberikan ucapan penutup sekaligus menjawab beberapa tuduhan Umno sepanjang perhimpunan agung parti itu yang berakhir hari ini.


Sedang berada dipentas ketika ini Pengarah Program Mohamad Sabu yang juga timbalan presiden PAS, Naib Presiden PAS Salahudin Ayub, Pesurhjaya PAS Johor Datuk Dr. Mahfodz Mohamed dan pemimpin PKR, DAP di peringkat negeri.


Terdahulu program malam ini dibuka dengan pertunjukan tarian singa dan kemudian dirasmikan pembukaannya oleh Mohamad Sabu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan